AdSense.

Kan du verkligen tjäna pengar med det här verktyget? Ja.

Problemet? Det är så enkelt att skapa kod med AdSense Google-annonser och lägga upp den på din blogg eller webbplats. Att det är gratis för alla hjälper kanske inte. Nästa sak du hör är folk som säger att de inte kan tjäna pengar med Google AdSense eller att mängden Google AdSense-intäkter de kan generera är så minimal att det inte är meningsfullt att använda.

Det är sorgligt.

Speciellt när du lägger sökmotoroptimering malmö till bara ett par knep kommer att göra verkliga och bestående skillnader. Här är några saker att tänka på för att dina AdSense-intäkter ska bli framgångsrika.

1. Storleken på dina Google-annonser spelar roll

Standarden som verkar mest logisk när du skapar dina AdSense-annonser är antingen en hel banner längst upp eller längst ned på din webbsida eller en 250 x 250 kvadratisk annons som du placerar uppe till vänster på sidan. Det är trots allt vad alla andra gör, varför inte du?

Jag ska berätta varför inte.

Människor som surfar på webben är omedvetet inriktade på att förvänta sig annonser av vissa storlekar och former i specifika områden på sidor de besöker som innehåller reklam. Därför, ju mer du blandar ihop saker och skapar unikt vänliga sidor för folk att besöka, desto större är chansen att du kommer att fånga dina läsares uppmärksamhet.

2. Färgens kraft och Google AdSense-intäkter

Om du använder standardvärdena för Google AdSense hittar du annonser med vit bakgrund. Detta fungerar bra om du råkar använda webbplatsbakgrunder som är helt vita. Om inte, om du tar dig tid att matcha din Google-annonsbakgrund och gränser med din sida kommer du att öka antalet klick.

Eller så kan du sätta skon på andra foten och välja annonsfärger som inte är komplementära för din webbplats. Gör detta rätt, och annonserna dyker praktiskt taget upp från sidan och ber om att bli klickade.

Oavsett vilket sätt du väljer skulle jag generellt rekommendera att du håller länkarna för dina annonser blåa eftersom det är den färg som oftast används för länkar. Det är just därför jag sällan ändrar färgen på länkarna i mina AdSense-annonser eller på mina webbplatser.

3. Folk vill inte att AdSense-annonser ska tryckas ner i halsen

Jag har hört en del människor säga att dina annonser måste visas här eller så finns de på din webbplats. Till en viss punkt har de rätt. Det som fungerar i offlineannonser gör ofta samma sak online. Rita ett imaginärt “Z” på bildskärmens skärm. Där sökvägen till “Z” är där du vill att dina annonser ska hamna på sidan.

Men, och detta är dock en stor.

Detta är en tumregel; det är inte landets lag. När du skapar sidor med annonser, än mindre Google AdSense-annonser, är det bättre att placera dem på platser som är meningsfulla och kompletterar dina sidor istället för att göra vad alla andra gör helt enkelt för att det är vad alla andra gör.